Spooooooky!

I fredags var jag på det årliga julbordet med mina syrror.. Trevligt kalas, vi åt en sjujädrans god buffé. Gillar vanligtvis inte julbord, men detta går an. Får man frossa bland 70 olika korvar, ostar, såser, crémer o allt vad de nu heter så finns det alltid något man gillar. Satt och pratade mycket spökhistorier då Högbo bruk har en del historier och många gäster även personal som upplevt underliga ting. Vi sov över i en familjestuga allesammans. Tidig morgon (för mig ja, runt 9) gick vi upp och gjorde oss klara för frukostbuffén. Riktigt gott! Även på den fanns allt man kan tänka sig, givetvis tog jag lite väl mycket och orkade inte mata i mig allt, men gott var det.
Suss o ja åkte i förväg och inhandlade nya dojor och några öl till kvällen.
På kvällen drog jag till micke på förfest, trevligt som fan. Det spelades gitarr och var allmänt trevligt, kvällen slutade med flottaren.

På söndagen drog jag bulan o micke till rodis och åt en efterlängtad bakispizza, mådde iof som en prins och var inte bakis, men gött me pizza iaf =) Efter det satt vi o slöa hos empa, sen drog vi på fotbollsupptakt, om ni frågar va jag gjorde där så har jag inget direkt bra svar... men jag satt där i värmen o flina iaf.
Efter upptakten drog vi till micke, o så såg vi på paranormal activity. Ruskigt bra med tanke på att det var en skräckis, vissa scener fick varenda hår på kroppen att resa sig och man kände kalla kårar överallt inombords, sweet.

Måndagen blev en liten skräckis måndag då vi satt o såg på världens sämsta skräckfilm ever made, sen snacka vi lite skit om underliga ting och bestämde oss för att dra på spökjakt vid 12 slaget, ganska kul, men skapligt vidrigt när man har pratat så mycket om det och är i ett tillstånd som man själv satt sig i.. Vi gick där o flumma o bulan jävlades o skulle klämma mig på röven o skratta, tror han var mest nervös :P De hände väl ett å annat, men inget som fick en att tro mer eller mindre på det. Inte sista gången man är på spökjakt iaf, e sugen o få uppleva nå fränt, även om det inte kanske finns eller händer nåt så är det spännande när man triggar upp varandra o smyger omkring som ett gäng 10åringar.. De blir väl inte roligare än man gör sig! =)

Happ, what else, får se om det blir o haka på farsan till holland eller om jag skippar det. Blir nog senare i veckan eller nästa vecka isf. Ska till falun och fixa syrrans dator innan helgen, lär ta o köpa en extern HDD också, tur dom har blivit billigare. Lär ha en själv å eftersom min egna laptop lär in på garanti, nö drygt.

Arrivederci!




Sista tiden i thailand

Tjo folks. Då jag typ inte surfade öht sista tiden i thailand så kör jag en update nu :) Kanske inte stämmer riktigt med verkligheten men jag ska försöka få till det!

Måndagen förra veckan så drog vi till zoo som vi sagt, det var varmt o jävligt, men kul =) började med att kika omkring på massa apor, ormar, fåglar, nå speciel björn som hängde på en gren o sov, jävligt söt! Vi gick mot krokodilerna, jag betalade en tant 50 bath för en rå kyckling och började fiska krokodiler hahah, jävlar snabba dom är då. Jag valde dom små för jag antog att dom va mer snabb än dom slöa 20tons krokodilerna som låg i solen o sov med käftarna öppna. Efter matningen gick vi och satt oss på en bänk i skuggan och väntade på att showen med krokodilerna skulle börja. Ganska direkt vi hade kommit in på området gick vi och frågade om fotografi på en tigerunge, men skulle vänta en timme, så när vi sitter där och folk börjar ramla in mot första showen så går jag och köper biljett till mig och lunk, sen går vi och får ta foto på en tigerunge när vi sitter och matar den med nappflaska! COOOLT värre, fan va härligt djur. Den var ett år ungefär tror jag o satan så stor ;) Bland den fränaste upplevelsen på resan! Efter det sätter vi oss igen och då kommer dom o säger att elefantshowen börjar, och vi sa att vi skulle bara 3 andra shower, typ krokodil, fågel o apor.. men de fick man inte välja själv, antingen alla shower eller 3 från toppen av en lista eller 3 från botten.. smart o förklara det riktigt från början haha. Elefanterna va rätt coola dom stod på pallar o bakben o framben o allt möjligt. En elefant spelade fotboll mot en valfri i publiken och jag lyckades få en pangbild när elefanten skjuter ett skott mot mål med vänster bakben, han springer snyggt i sidled för att lyckas :P

Showen efter var mer vidrig, apor. Hur fan kan dom klä ut aporna i kläder och sminka dom o jävlas, usch..
En tjejapa stod med en mic och mimade till en låt, de såg inte ut o gilla det precis, en killapa stod och parerade knivslag med en egen kniv (ja fejkknivar) han såg inte heller ut o digga det.. men men, tur det va en kort stund. Tror det va något mer om nån apa som hoppa genom en ring o spela basket o grejjer, mer la jag inte på minnet.

Sista showen vi var på va krokodilerna
där dom slet i de stora svansarna o drog upp dom på den kaklade mittenplattan i bassängen. Knackade på käften och huvudet med en pinne efter dom fått upp jättegapet. De stimulerade väl den på något sätt för den började blunda, då var det tydligen bara o köra in huvudet i käften, vinka till publiken och slita bort huvudet fort som bara den. En gång bad dom om 100 bath av någon frivillig och körde ner hundringen i magen på krokodilen. Undrar hur ofta det händer olyckor egentligen, borde inte vara så ovanligt. En best va ju sur, det märktes på hur han fräste och hans aggression mot killen som styrde showen.

Tisdagen så hade vi beställt en tur runt koh samui med lite sevärdheter. Minibussen kom och hämtade oss där vi bodde och vi åkte 3-4 bussar till första stället. The grandfather and grandmother rock, det låg nära där vi bodde. Det fanns en historia om de två ting vi fick se, en sten som såg ut som en penis och nå stenar som såg ut som en squirtande vagina då vågorna slog in mot berget som formade dom. Nåja de va väl inte så intressant men buddhisterna trodde tydligen stenhårt på historien och den får ni googla om ni vill veta mer om, jag orkar inte berätta den här.

Nästa stopp var och kikade hur apor arbetade ihop med människor förr. Dom bjöd på kokosmjölk och kött. Det stod en thai med en kniv och matade upp dom på nolltid med 1 hugg och 1 toppvridning ;) kul o se, han va lite mer skillad än Italienaren måste jag nog säga =) Väl vid apan så hade han koppel runt halsen och ägaren stod bredvid med en 20 meter rep... Dom började visa hur det gick till o apan klättrade upp i palmen och blev tillsagd o få ner kokosnötterna. 1 efter 1 började dom falla, han ställde sig i klasen och började snurra lös dom med hjälp av fötterna och händerna. Väl nere visade dom hur dom snurrade lös dom där han stod på sin pinne. Efter det fick man ta fotografi med apan på armen om man ville, men de förklarade att de var bara glad i sina ägare och aggressiva mot andra, man fick absolut inte titta dom i ögonen. Jag ville iaf ta kort och ställde mig i kö. Tjejen framför mig klev fram, titta apan i ögonen och apan började riva o slita i hennes halsband o klänning hahahha, kul kort för henne att ha. Hennes kompis tog kort på henne och man kunde se hennes rädsla i ögonen, trodde nästan de skulle rasa ur skallen på henne. Man vart lite nervös när man skulle dit efter henne som ställt till det där, men det gick bra!

Efter aporna drog vi till ett tempel där dom hade en mumifierad/balsamerad munk i glasbur. Fanns väl lite historia bakom den också och enligt buddhisterna så kunde inte vem som helst bli "uppstoppad", utan det fick lov o vara någon speciell person bla bla.. Inte så intressant, tog någon bild som blev dålig, gick upp och tittade på byggnaderna runtom.

Nästa steg så kom vi tillbaka till zoo vi va på igår. Där fick man välja vad man ville göra, gå in på shower, rida elefant, se vattenfall eller bara vila och äta mat. Jag och lunk gick till vattenfallet för att titta på det, det tog ett tag att gå dit och vägen va inte den bästa, dåliga vägar och det gick upp och ner hela tiden. Tog någon bild, sen drog vi tillbaka till papi som satt och väntade i restaurangen, han har ju varit dit förut så... Innan avfärd byttes det platser i bussarna, vissa hade varit ute sen morgonen och avslutat där o vi skulle vidare eftersom vi började senare.

Vidare åkte vi till big buddha,
en stor buddha vid en av hamnarna på koh samui, den näst största i thailand. Minns jag rätt var den 12m hög, ganska häftig! En brant trapp upp till buddhan och satan va stor den var. Vidare i samma område fick vi se några fler tempel och andra stora figurer.. Någon vitfärgad kinesisk female munk med 2 ben och 16 armar, den va skapligt stor den med. Efter vi gått omkring på området åt vi en varsin pannkaka av en snubbe med gatukök på sin moped, bra frukost mitt på dagen.
Avslutningsvis släppte dom av folk längs vägen hem till deras hotell och vi 3 som var sist hade 1 sak kvar att se, en utsiktsplats över havet, det va nice det med, stannade 5 minuter, sen drog vi hemåt.

På onsdagen hade vi en fisketur inbokad på schemat. Vi blev hämtade av en buss på hotellet halv 9 på morgonen, sen drog vi vidare mot hamnen och plockade upp folk längs vägen. Väl framme vid hamnen hoppade vi på båten och drog ut, det var blåsigt och vågit, men varmt! När vi stannade på första platsen så spydde en tjock finne i gul tröja och ville inge mer typ. Stackarn va riktigt åksjuk, men det gick bra, vi fick fiska på första stället och någon fick en liten rackare i storlek med abborren. Det nappade dåligt och vi drog vidare till nästa ställe, lika dåligt där och vidare igen, stannade vid en brygga till en ö som de höll på att bygga i ordning för tomter till salu, vacker ö, fin strand o allt man kan önska. Där fick vi mat och en paus för de som ville bada eller fiska på plats. De som började fiska fiskade efter bläckfisk vid bryggan, inget napp där heller. Vi fick förklarat att det var för strömt vatten och det gick inte att åka ut till de stora blå dit vi ville för storfångsten.. Resan avbröts och vi förblev fiskfittor.. Roligt värre! Lunk fiskade inte och betalade 500bath mindre än oss för att bara få åka med, han tyckte de va skitroligt och satt och småmobbade oss för vi såg, enligt han, ut som att vi var riktigt sura! De lär jag väl hålla med om att man var sur, man har ju betalt för det, och de avbryter resan, sen kräver dom pengar för att man köpt 2 öl på båten, de kunde de fan bjudit på när resan vart 2-3 timmar kortare än sagt.

Senare på kvällen blev det väl bestämt att vi skulle besöka Fullmoonpartyt ändå, vi hade ju redan besökt de andra två, så varför inte köra hela rubbet då. Vi blev lite smålulliga, satt oss och väntade på skjutsen vi beställt. Vi hade betalat ett pris för hämtning vid hotellet med taxibuss, sen båtresa över, och hem likadant. Bussen kom och vi träffade en snubbe som också bodde på vårat ställe, en tysk indier tror jag han var, Simon. Hygglig kille, bra engelska och allmänt trevlig. Vi hade även med oss en thailändare från krogen där vi varit på livespelningar innan.
I bussen träffade vi några ett par från england och stämningen var bra! Framme vid hamnen gick det båtar någon 1-3 gånger i timmen, jag tror vi fick sitta i 2 timmar o vänta innan vi fick nog och bad om pengarna tillbaka eller båtresa på stört. Vi hade beställt resa till en viss tid då ska dom hålla det också. Vi fick gömma våra pass innanför tröjan och följa med en snubbe som sa åt chaffisen till en båt att vi skulle med, och iväg vi for!
Ungefär 10 minuter, sen tog bränslet slut, så jävla typiskt eller?? Vi fick sitta och vänta på en annan båt som kom med bränsle åt oss, och det tog ungefär 1 timme. Väl framme där va ju kl ganska mkt, 3-4? Tog oss en öl bland alla folk, lyssnade på musik tittade på folk som gjorde bort sig osv, tappade suget totalt när man fick sitta på en båtjävel i 1 timme o bara sitta o titta. När vi skulle hem var det skaplig kö tillbaka och jag pallade inte vänta 3-4 tim till, jag sa att vi betalar hellre en taxiboat o drar hem, sagt o gjort. Tog minst 1 timme o bara fylla den, sen drog vi hem i månskenet, klart, upplyst o vackert, skön känsla. I taxibussen på väg hem åkte ett gäng anabolapumpade ryssar med sina hoes med. En av dom va rätt dålig o spydde ner bussen, de hoppade av utan att bry sig det minsta o de va en mindre skön syn o doft... Kom hem en bit efter 6 på morgonen och sov länge dagen efter.

Fredagen handlade bara om resa..
Taxi till båten, båten till fastlandet, sen buss till surat thani, bytte till minibuss mot flyget. Det var den värsta resan jag upplevt. Full gas, 2 filer, 4 bilar i bredd, tuta, blinka, köra rally i princip, inget bälte fanns heller.. Nu skulle den åksjuke finnen varit med, woosh. Vi klarade oss utan olyckor den dagen och hoppade på flyget. När vi landat i bangkok för andra gången på resan, tog vi taxi till Khao san RD. MYCKET folk där må jag säga. Vi tog in på ett boende där papi hade bott förut, ett lungt ställe, varmdusch, TV, 3 sängar, ungefär 140kr o dela mellan oss 3. Helt okej.

På lördagen vaknade vi strax efter lunch och började göra oss iordning om vi skulle hinna med något. Vi drog till Siam Square, där låg de stora köpcentren!! Första vi gick i va mer dyra affärer och vi gick i princip igenom det till nästa stora köpcenter - Siam Paragon. Vi ville dit för en sak, det va Siam Ocean World. Ett av asiens största akvarium! Det låg på bottenvåningen av Siam paragon. Vi betalade in oss och gick runt och såg alla möjliga fiskar, krabbor, ålar mm. Pingviner, hajar sköldpaddor, you name it! Efter en 10 min där inne ställde vi oss i kö för att få åka en liten båt med glasgolv och åka runt o se fiskarna genom det. Ganska meningslöst, men det ingick i våran biljett. Det coola var när man fick gå i en tunnel, kan säga typ att man gick på botten med ett glasvalv ovanför sig. Hajar o fiskar runtom överallt i ett schysst blåsken! Nice!! Kl 16 skulle hajarna matas (ofarliga hajar för människor) kommer inte ihåg va de hette, men mat fick dom. Vi såg ett litet tag på det och bestämde oss för att gå ut till biografen där de visade 4D film, det ingick också i biljetten. Vi ställde oss i kö, fick ett par 3D-glasögon sen gick vi in o satt oss och filmen började. Stolarna vi satt i va forcefeedbackstolar så det blåstes fukt över en ibland och stolen kasta oss framåt o bakåt o vibrerade o hade sig. Filmen handlade om en snögubbe som skulle ta över efter tomten och gick i krig mot han. Bra barnfilm! :)

Efter filmen började vi röra oss mot MBK center. Ett shoppingcenter på 5-6 våningar, kanske 4-5 gånger större än kupolen (affärsmässigt iaf) STORT var det, de hade riktiga affärer, även marknader och mindre affärer med precis allt. Vi gick o letade efter en restaurang vi såg på vägen in t ex o hittade den fan inte igen. Börjar man gissa mellan våningar så är man nog körd i vilket fall. Efter den långa dagen drog vi hem, åt mat på ett gatuställe, vi betalade 7-8kr för mat, då ingick 50cl vatten på det. Lagom pris, god mat och jävligt snabbt fick man det, även fast vi beställde olika. Och då tillagade dom maten på beställning. Tog kanske två minuter =)
Det blev en utekväll och när vi gick hemåt på natten efter alla klubbar o barer så släppte taxin av oss på andra sidan Khao San RD. Den långa gatan är det nog inte många som gått på näst intill själva, totalt tvärtomt på folk och stånd. Precis nystädat lär det ha varit också. Solen började stiga, så det var ljust när vi gick längs gatan, toppen avslutning på dagen. Söndagen va en slödag, såg massa filmer på filmkanalen, gick inte långt för ett mål mat och bara slöade!

På måndagen packades det, gick ut på stan en sväng, åt ett mål mat, tog taxi till flyget sen hemåt! Inget spec, lyckades sova 8 tim på flyget hem sen se på en film, äta frukost, byta osv.. Tror det tog 26 tim med väntetider och allt! Lagom mör man e nu! Nu skriver jag inge mer, orkar knappt läsa själv ens :P

Ha de gott!!

Ciao!


RSS 2.0