Strömstad & uhm... suck

Uppdateringarna fortsätter i samma takt som vanligt. Nästan så man glömmer bort eller ens orkar lägga ner tid på att skriva något. Gör väl ett försök nu då innan man ska sova.

Är i strömstad nu, jag och Olsson åkte hit i fredags. Vi åkte ungefär vid 18-19 tiden. Han jobbade natt mellan tors-fre så han fick sova ut till innan vi drog till Snöån och lekte golf. Snabbaste 9-håls rundan hitills med tanke på att vi skulle åka hit ner direkt efter. På lördagen var vi ute och shoppade i Nordby köpcentrum som ligger en bit utanför Strömstad. Fan va dom har byggt om sen förra året. Mycket mer affärer och det mesta finns. Syrran jobbar där nu så handlade även i den affären :) På kvällen var jag och Olsson ut på "The cod",det va där det hände grejjer som folk här nere sa... Jo jävlar. Kvällens höjdpunkter va väl att vi snacka skit med fallskärmshoppare som ville lura med oss på sånt dagarna efter, vi tackade nej då vi inte fick hoppa varsitt hopp för priset av ett. Schyssta killar iaf, de va trevligt. När kvällen började närma sig slutet och vi fått nog av att prata skit om Per Gessle så gick vi och satt oss och väntade på en Taxi. Då kommer en svensk som låtsas vara från norge eller vice versa, han va grym! Vet inte riktigt vad han ville oss, men han frågade ut oss varför vi inte hade tjejer med oss, och förmodligen så letade han efter tjejer själv. Han vart helt plötsligt homofob så fort jag sa att jag och olsson var ett par som va nykära och ville vara ifred. Han kramade om oss och tryckte ihop oss där och började skryta om att han legat med hollywood stjärnor som han inte ens kom ihåg namnet på, när vi tänkt efter så ville han nog bara visa upp sig och ge sig på oss. Intressant snubbe. Olsson hoppade in i en taxi och ropade på mig så vi åkte därifrån, han såg missnöjd ut när vi åkte stackarn.. satt helt själv på en sugga och rökte vidare på cigaretten. Taxinchauffören för övrigt frågade vilket namn vi bokat Taxin i, vi hade ju inte ens ringt, men olsson hävde ur sig att han bara ringt efter en och att det skulle komma en. Frågan efter var om det va lång kö; "Njaa inte så värst" svarade olsson. Va bra sa chaffisen och körde vidare. Underbart att få hoppa före själv för en gångs skull. Har fått känslan av att tränga sig är nya innegrejjen, vare sig det är i mataffären, i baren, matkön eller som nu, taxikön.

På söndagen spelade
vi minigolf - äventyrsgolf.. Skoj som fasen o putta omkring på roliga banor, tur man är sämst och förlorade båda gångerna.

Måndagen handlade i stort sett bara om golf det med. Vi drog ut till Dynekilens golfbana och spelade 18 hål, det va varmt och storm.. Kul och spela iallafall, gick inte alls bra - som vanligt. Vi spelade ikapp 2 personer framför oss som vi fick vara med. Ett revligt par i 60+ åldern. Sen stannade vi till i strömstad för att äta en bit mat för andra gången på 5 timmar och avslutade med en middagstupplur. Olsson väckte mig halv tio på kvällen sen drog vi och spelade 2 varv minigolf igen.

Åker hem när vi vaknar imorgon, runt lunch skulle jag tro. Tillbaka till vardagen. Vilket får en att spy snart. Vad i hela fridens namn ska man göra? Börjar bli rastlös, har halvt panik i kroppen, vet varken in eller ut om något. Vill gärna hitta ett jobb som man trivs med för att komma in på banan igen, känner inte för att jobba, vill inte plugga heller då man inte vet vad man vill arbeta med. AF jagar en och har gått in i någon sorts jobbgaranti eller vad dom kallar det. Har man varit arbetslös i 3månader och är under 25 måste man tacka ja till den eller bli av med ersättningen. Får man inget jobb så ska dom hjälpa till med eventuella kurser för att få jobb, eller så ska man hitta praktikplats. Vem fan i hela världen vill egentligen ha praktik och få enbart stämpling när man utför samma jobb och kan få det dubbla? Visst, man får in en fot i arbetet igen, man får ytterligare en referens och visa vad man kan, man får erfarenhet och även lära sig något under tiden man är där. Det öppnar säkert en hel del vägar, men ändå! Kommer ihåg hur det var när man pluggade i Gävle och hade cirkus 4000:- per månad att leva på, då ska räkningarna betalas med dom pengarna också, medans resterande hade jobbgaranti i minst 2 år i Australien och stämplingspengar. STOR skillnad.

På tal om Australien så är jag sjukt sugen att bara söka mig dit, medans chansen finns. Har väl haft lite kontakt med en kompis där och det skulle kunna gå om man får tummen ur. Väntar man ett år kanske man har hittat ett jobb man trivs med och livet ser bra annorlunda ut än idag. Usch för att stå vid ett kors med massa olika vägar och inte veta vilken man ska ta. Enkla vägen är att säga upp lägenheten, flytta in alla saker i ett förråd någonstans och flytta hem till morsan o farsan, sen låta tiden avgöra eftersom man själv inte kan det. Bra med negativ energi just nu - tvi.

02.18. Dags o släcka lampan och sova en skvätt. Godnatt.

Carros födelsedag - 860708

Idag är det Carros dag! Tyvärr, som förra året så fick vi inte fira denna dag med dig heller, men jag önskar att vi på något vis finns där, alla dina närmsta, och firar den med dig och att allt är som det borde varit, att du inte vet vad som hänt dig, mig och de andra, utan att allt är som precis innan, fast bättre! Du är den vackraste och snällaste ängeln som finns där uppe, och jag hoppas du firas med tårta, ballonger och massa paket fulla med snygga skor! Idag blir det tårta och blommor för min del och jag hoppas du tar del utav mitt sätt att fira dig! Puss på dig gumman!



Bilden är tagen på Carro när nya kameran testades.

Hero of war

 

In this river

 

Alright

 


Whiskey lullaby

 

RSS 2.0