Back to reality!

Då var man tillbaka till Vansbro igen efter en vecka på Malta. Det visade sig ganska snart att jag inte skulle vara där längre än 6 månader. Kanske 2 månader, 3 månader, eller 1 månad bara?? Ingen aning, men inte längre än 6 månader. När den känslan kom så började jag fundera på om det var värt att riskera a-kassa, sitta på malta och betala 2 hyror för den lön man fick där. Har känslan varit att jag stannat där bort emot 1 år eller längre så har jag förmodligen inte tvekat att säga upp lägenheten här hemma och arbetat där. Åkte dit för att se hur allt verkade och nu blev det så här. Så kan det gå!

I övrigt då, vad har jag och Calle gjort?
Vi har haft det skönt helt enkelt. Solen stekte på enormt där nere. Redan 08 på morgonen så gick man gärna i skuggan där det var svalt. En dag har vi har druckit några öl och gått runt staden Sliema så långt vi orkade, vilket tog oss en heldag, men det var underbart att få gå och se allt. Iaf för tillfället, hur benen kände sig dagen efter är en helt annan sak.



En del av staden Sliema!


Två andra dagar har vädret varit mulet, varmt, och lite regn med åska så det fanns inte så mycket att göra. Ett ställe som va riktigt nice satt vi ofta t.o.m 2 gånger per dag och åt vid. Ett ställe som kallas för Jubilee, dom spelade livejazz en kväll, serverade underbart god pasta, och så en öl till maten var underbart. En annan positiv sak var att man fick surfa gratis på denna resturang, så man kunde göra lite bankärenden och hålla kontakt med andra o allt vad man nu fan vill =) Bra bra!



En bild tagen inne på Jubilee, man ser ett bord som hänger uppochned i taket, rätt fräckt!

På fredagen gick vi ut med Jocke, vilket skulle vara våran team-leader / chef. Skön snubbe! Behöver inte gå in på några detaljer hur kvällen var, förutom att det var sjukt kul att festa på Malta. Massvis med folk, vissa ställen hade överfullt med folk, andra ställen hade helt perfekt antal festande människor. Ii kom till 1 ställe som det var totalt tomt på, men det var ju bara att gå vidare. Nog om det, en kul kväll!



Jag och Jocke - Vi har precis ätit upp maten och ska snart bege oss till delen av staden där festerna pågår!


På lördagen skulle vi äntligen
få åka till ett ställe som jag blivit tipsad om - Blue lagoon!
Vi skulle åka redan på fredagen men det blev inställt pga jag vet inte vad. Så vi gick väl upp vid 08-tiden ungefär, slängde i oss den vidrigaste hotellfrukosten man kan tänka sig, sen drog vi iväg till båten. Captain morgan cruises hette dom som hade hand om resorna dit. Vi åkte båt norrut längs kusten av malta, kaptenen berättade lite historia om ställerna vi såg, de hade tydligen varit massa filminspelningar där, bl a scener till Gladiator! Väl där så förstod man varför folk sa att man skulle åka dit! Åh vackert! Så klart vatten att man kunde säkert se botten om de så var 10m djupt.. Är inte så bra på att bedömma avstånd i vatten ;) Calle som för övrigt hade bränt sig och hade blåsor full kroppen badade inte, men jag kände mig lite viking och hoppade i det 18gradiga vattnet, underbart att ligga i väl man var där. Sen började åskan igen... suck, och regn. Vi gick tillbaka till båten och åt en lunchbuffe som ingick i priset, entrecôte, pasta, fisk och potatis m.m.
På resan hem så va det storm på havet och ibland kändes det som båten lyfte på vågorna, ibland kändes det som vi höll på att välta över. Folk spydde som grisar på båten så är man känslig för sånt borde man inte åka, usch!



Jag står på nån klippa vid Blue lagoon - Comino!



Båten vi åkte med till Blue lagoon!



Söndagen handlade
bara om att resa hemåt, inget nämnvärt.

Väl hemma så var jag upp till gravplatsen och tittade på Carros gravsten som äntligen kommit, den kom väl då jag var på Malta förstås. Den vart så sjukt vacker och jag är nöjd att jag lagt ner tid på att försöka få den så bra som möjligt! Vackraste stenen jag kan tänka mig!

Nu fortsätter verkligheten här hemma igen, söka jobb och ta sig genom vardagen!

Ha det gott! Ciao

Malta

Ja då var det dags för lite äventyr då. Calle Stark ringde och tjatade på Onsdagen om jag ville haka på han till Malta, för han hade fixat jobb åt oss. Jag tvekade och nästan ignorerade vad han ville då det är mycket att ordna med. Lägenhet, uppsägningar hit o dit, bilen som ska betalas, funderingar om hur seriöst ett sånt snabbt erbjudande kan vara osv.

Jag blev bjuden på mat hos morsan och farsan samma dag efter golfrundan och pratade med dom om vad jag hade blivit erbjuden. Mamma va helt positiv till det hela och tyckte att jag skulle åka. Jag pratade med Calle mer om det senare på kvällen och nästan bestämde oss att vi skulle åka om vi blev garanterade jobb som det var sagt. Nu idag Torsdag så ringde chefen och pratade lite om jobbet och sånt. Vi har fått bekräftelse på att vi har jobb i Malta och vi drar redan på Söndag. Hur det löser sig med allt här hemma med lägenhet och sånt återstår att ser. Åker ner och känner oss för hur vi trivs med allt och tar allt därefter.

Snabb update bara, ciao.


Valborg och begravning..

Tänkte uppdatera lite och berätta om mitt Valborg. Jag, Niklas, Lunk och Hinken beslöt oss för att göra allt för att ta oss till Borlänge och se "In mourning" spela på Rockhouse! Jag hade förstås fått för mig att spelningen började klockan 20.00, vilket den inte gjorde, vi hade ringt runt halva Vansbro hela dagen för att få skjuts dit i tid. Det var varmt och skönt väder hela dagen och vi hamnade hemma hos Henke i grönalid och satt där på bryggan och förfestade. Klockan var närmare sju innan jag tillslut fick tag på syrran som kunde köra oss dit men inte hem. "Det löser sig alltid med skjuts hem" sjöng vi nästan i kör. Och iväg vi for! Ghris som var på väg till Stockholm körde om oss någonstans innan Djurås, ringde och beslöt oss för att träffa han på OKQ8 i Djurås. Sparkade lite på hans longboard medans han tankade sin bil. Vi fick möblera om och åka med han då syrran hade lite brådis hem.

Innan vi var framme ringde jag upp Dan som redan befann sig i Borlänge och skulle på samma spelning förstås! Ghris släppte av oss någonstans i Borlänge där Dan och en kompis till han var och så förfestade vi lite där innan vi tog med oss lite raketer och började gå in mot stan! Hinken som e skogstokig i raketer försökte väl styra upp något tillsammans med Tim som ägde både raketerna och lägenheten vi precis lämnat. Smällarna small av och vi fortsatte promenaden in mot centrum.

När vi kom in på Rockhouse såg man i princip bara Vansbrofolk. Skönt att se! Det blev en hel del festandes och satan vilka äckliga drinkar jag beställde.. Ändå beställer man samma igen.. "En fruktig drink till tack!" De va nog sista gången jag beställer nåt skit med mango mixat med ananas och banan eller vad den nu innehöll, haha! Spriten började ta väl, och In mourning började sin spelning efter 12 någongång.. Hinken, jag och Brorson stog och, i mina ögon, öste järnet, hoppade och skuttade. Hinken som sparkat av sig sina erkända sandaler och även strumporna för att få dansa barfota hann t.o.m lyfta mig och vagga omkring mig där. Jag hade fått i mig för mycket alkohol och blev illamående. Brorson hjälpte mig till toaletten så jag fick göra mitt där. När jag stod och drack vatten ur kranen kom vakten in och fråga om det var nån som spydde. -Nej inte vad jag vet, jag blev så törstig så jag dricker bara vatten -svarade jag. Mm tjena :)

Jag var för den delen inte ensam om att vara slutkörd måste jag tillägga! Lunk satt och njöt av musiken med ögonen stängda, vakten frågade hur det var och lunk svarade med att: "det är såhär jag lyssnar på musik, det blir så mycket bättre då". Jag förstår han fullt ut, man måste få njuta lite också!






Ett vackert bevis på både vaggan och att hinken kör barfota =)


När Rockhouse till slut stängde, och vi gick utanför och pratade lite, så blev jag sjukt illamående igen, bara genom att känna lukten av cigarett. Hinken och jag tvärsade gatan, och någonstans mellan Coco-Thai och Almas café så hittade vi en fin plats där man åter kunde använda sina magmuskler på ett förnuftigt sätt!

Vi ringde upp lunk som var med niklas och beställde hamburgare på centrumgrillen. Väl där va hinken så snäll och ville bjuda på lite mat, vi satt oss ner hos lunk och niklas med flera. Huvudvärken bultade, hamburgaren åt jag en tugga av och insåg att det var nog den äckligaste burgaren jag ätit av i hela mitt liv. Försökte ge tillbaka den om jag minns rätt till hinken. Vad jag vet är iaf att jag inte åt upp den själv.

När vi ställt oss på andra gatan och försöker få tag på en taxi, står niklas och pratar med chauffören, jag lägger mig i när samtalet börjar ta slut och frågar vad killen ska ha för en resa till Vansbro, han kollar upp priset och säger: 2000kr.
Jag tycker det lät för dyrt och försöker förhandla till mig ett bra pris. "Du får 300KR svart!" Hahah, han godtog inte mitt förslag och jag lägger mig och vilar på bänken bredvid. Jag leker med mina magmuskler ytterligare en gång, denna gång pga hamburgaren som jag nyss försökt äta. Niklas kommer och hämtar mig och vi åker taxibuss till kvarnsveden och sover. Tröttast av oss alla somnar jag sittandes på sängkanten och lunk är där med kameran som vanligt! :)




Att sitta sådär och snarka, det är inte omöjligt om man är både trött och glad!

08.30 ringer det i telefonen. Jag vaknar upp rätt orolig som man är när man inte sover hemma. Hade annars aldrig i mitt liv vaknat av det där. Kanske beror på att hinken burit mig till en soffa som kanske var 80cm lång och man inte kunde sträcka ut sig riktigt, just för att han skulle få plats o sova i sängen, jag vet inte, tror det slutade med att hinken sov på golvet och lunk i sängen!

Denna dag var också underbar, varm och rolig, hinken jag och niklas ska ta tåget hem och missar det första så klart. Vi möter det längs järnvägen och inser att det bara är att vänta. Vi drar  till donken och Dan sluter upp som hamnat någon annanstans. Väl vid stationen igen så kommer det en äldre man. Jag har som sagt världens sämsta humor och skrattar åt allt och alla utan att mena något illa med det. Han går med en käpp, och en jacka som det står "Jack Daniels" på. Jag säger detta lite väl högt till Dan som sitter bredvid mig och jag tror att gubben också hör detta. Jag skrattar o skrattar så det gör ont i magen, jag böjer mig framåt och håller händerna för ansiktet och fortsätter garva. Gubben går förbi sakta, och sen vänder han och börjar gå emot mig med sin käpp. Sen går han tillbaka in på stationen. Dan säger: "Nu var de nära Danne" och ja skrattar vidare.. Har gubben sopat på mig en smäll med den där käppen för jag skrattat högt åt honom så kanske jag var värd det, men det hade varit lite humoristiskt. Tänkte ju inte såra killens känslor för han hade en sån fin jacka..

På lördagen så var jag på morfars begravning, inte världens roligaste grej med begravningar. Tyvärr så fick jag för mycket flashbacks av Carros begravning att jag inte tänkte på vem som låg i kistan eller vem jag sörjde. Det blev inte lättare att morfar själv hade valt låten "Håll mitt hjärta - Björn skifs" som vi även hade valt till Carros begravning. Det var iallafall kul att få träffa släkten igen fast det var på ett tråkigt vis denna gång.

R.I.P Morfar!

När vi väl kom hem så åt jag mat med farsan och pratade lite. Sen ringde jag upp Nils som fick lov att frisera mig, äntligen kunde jag få raka av mig allt hår när begravningen var över. Prescher var även hos Nils och vi satt där och gjorde oss klar för utgång. En rolig kväll som också blev till sena natten. Efter dido följde jag med Henke på efterfest i dalasågen, därefter åkte vi hem till han. Dagen efter vaknade vi näst intill utvilade klockan 16.00, beställde pizza och hyrde film och bara slappade. Skön helg och valborg, fast det tyvärr innehöll mycket sorg!

Nu har jag skrivit nog
för denna gång, om ni ens orkat läst allt :) Ha det gott. Ciao


RSS 2.0