Katherine show, läkarbesök, camping

Då har det hänt lite sen senaste updaten igen!
Vi började med att åka till Katherine för att besöka årets största show i den lilla cowboystaden.
Bodde än en gång i huset hemma hos fam. Lewis. Satt hemma och laddade lite inför showen som vi skulle till senare på kvällen. Massa tävlingar med hästar som jagar runt kalvar i en viss ordning, rodeo, karuseller och allt annat som hör till en show. Vi började med att åka till Tapps camp eftersom han (daniel) skulle vara med på tävlingen campdrafting, även hans fru var med och tävlade och några utav hans bröder. Vi satt i hans lilla camp vid sidan av showen och pratade och hade kul. Lite senare skulle han iväg och tävla och ABC radio skulle sätta på daniel mikrofon och grejjer för att livesända till radion hur allt gick till. När han väl började så körde han ett bra race, men olyckligtvis hade han en envis kalv som han låste in för att svänga vänster och lyckades ändå trycka sig mellan hästen och staketet i full rulle. Vissa tjurar försökte hoppa över staketet på nästan 2m så det gick vilt till. Kul att se på! Senare på kvällen vart det rodeo och livespelning av ett ganska bra coverband. De hade scenen i en gammal lastbil :) Kvällen avslutade vi på puben inne i stan med några bekanta.
Dag 2 på showen var i princip samma sak så inget mer att nämna där.

Robin och jag drog vidare mot Darwin och åkte till ett par vänners hur till fam. lewis som vi träffat 2 gånger tidigare på BBQfesterna här i Mataranka. Familjen välkomnade oss riktigt varmt. Fick eget sovrum, dom bjöd oss på mat och fika och efterätter och allt som hör till. Vi åkte till Darwin för att jag skulle besöka ortopeden igen.
Väl vid doktorn så tyckte han resultatet av mitt knä var bra hittills. Ligamentet är i princip helt läkt och känns mycket stabilare. Han bad mig använda knäskyddet tills nu denna vecka och lägga vikt på benet och börja gå igen på det för att få tillbaka lite muskler och rörelser sen skickade han mig till en magnetröntgen så vi får reda på ifall jag behöver en operation eller om jag bara behöver träffa en sjukgymnast för att bli återställd. Svaret ska komma idag (läs onsdag 28e juli).

Efter ett besök på casino och utgång i Darwin, fortsatt lugna hemma kvällar hos familjen så frågade familjen ifall vi ville med dom ut på camping över helgen och det ville vi.
Vi åkte ut till kusten strax sydväst om darwin och slog upp vårat camp uppe på klippväggen med stranden nedanför. Riktigt fin utsikt över havet och tidsvattnet som drog in och ut om vartannat, det skiljde några meter i havsnivå. Träd som låg i vatten när tidvattnet var inne och stranden som blev 200m längre när det var tillbaks ute. Det värsta av allt var tyvärr att vi inte kunde bada pga alla krokodiler, men vi hann med ett dopp när grannen till familjen som var med på campingen visade oss hur vi skulle kasta nät för att fånga fisk och vi var inte i länge heller! Vi åkte lite båt, fiskade, la i burar för att fånga krabbor m.m.
De hade med 2 crossar och en fyrhjuling så alla barn kunde ha lite kul, och för att tvätta av oss hade dom en liten å/bäck med sötvatten där vi kunde tvätta oss. Ganska kul är det att dom alltid tycker att vattnet är kallt och vi tycker det är varmt - ca 25grader skulle jag tippa på. Knappt uppfriskande!
Vi avslutade kvällen med ost o kex, vin, öl och fyrverkerier!

Den andra dagen av camping så drog grannarna till familjen med deras barn för han skulle träna de små i fotboll tidigt dagen efter. Denna dag gjorde vi inte så mycket mer än njöt av naturen, badade och fiskade.
På kvällen när tidsvattnet hade dragit sig utåt så hörde vi när vi satt vid klippkanten i våra campingstolar något som flappade omkring på stranden. Först trodde pappan att det var en krokodil som hade tagit en fisk men ljudet fortsatte och en av pojkarna tog en ficklampa för att kolla på stranden. Tillbaks kom han med en havsbarramundi på 60cm som vi grillade och åt på kvällen tillsammans med det finaste steaksen och grönsaker, sallad, bröd. Fy dundrans vilken middag. Avslutade dagen på samma sätt med fyrverkerier som grannarna hade lämnat (han var återförsäljare av fyrverkerier vilket dom får skjuta 1 gång per år, endast i N.T och Canberra, resten är bannat)

Vi packade ihop campet, drog till sötvattensbäcken och badade, drog åter tillbaks till Darwin för deras vardag började igen. Vi fick ännu en fin middag med curry, lite pad thai kyckling, stekt ris, potatis, grillande grönsaker, sallad och champagne. Jättemysigt!

Nu är vi iallafall tillbaks till Mataranka och jag har precis ringt doktorn och väntar på svar om det kommer bli operation eller inte. Jag slänger in en kort update om hur det blir och datum så vet ni som är intresserade.

Tills dess, Ha det!

Ciao!


Kort update

Nu har robin kommit tillbaks från ett jobb som låg ca 60 mil härifrån.
Förra helgen så var vi på 40års kalas hos snubben vi plockade vattenmeloner åt.
Efter kalaset så åkte vi iväg 10 pers totalt och campade vid big river i några dagar och fiskade. Riktigt skoj o tälta, fiska och umgås. Vi fångade totalt 19 barramundi, sen fick vi några sköldpaddor på kroken, catfish m.m.

Robin och jag ska till katherine nu i helgen på årets största show med massa rodeo och boskapstävlingar, hästridning o allt vad som hör till. Kan garantera att jag inte ska rida något denna gång. På måndagen kör robin mig upp till darwin så jag får möta ortopeden på ett privatsjukhus och det kan eventuellt bli operation redan dagarna efter om det vill sig så väl / illa... ?

Vill ni ringa så tror jag att vi kommer att ha mottagning nästan hela tiden, och svarar vi inte så skicka ett sms för det börjar bli irriterande när man har x antal missade samtal från "anonym" :)

Uppdaterar igen så fort vi har varit med om allt jag nyss nämnt.

Ha de gott

Ciao!

Grattis på födelsedagen älskling!

 

Önskade du var här så man kunde fira dig med tårta och paket!
Saknar dig! =(

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0