Mataranka 31 mars

Innan vi kom fram till mataranka, så stannade vi till på Daly waters pub, en gammal pub som är ganska känd o sleten. När man kliver in där så hänger det, BH:ar, trosor, kalsonger, flipflops, ID, pengar, navkapslar... Ja allt man kan tänkas lämna efter sig, och det hänger eller sitter fast på väggarna o i taket, kul att titta vad folk lämnar efter sig och det var en hel del... haha. Vi lämnade inget, förutom lortiga tallrikar o bestick efter måltiden på puben.
Körde mot mataranka och stannade hos ett par vänner till tuck. De bor här och vi fick använda deras hem som en utgångspunkt om vi ville hitta på saker här i närheten. Vi hade blivit lovade att komma hit innan vi lämnade narromine så det var en del av resmålet på väg upp mot darwin. Finns inte så mycket att göra här, dom har befolkning på 200 pers, o kanske 50 av dom är alkoholiserade aboriginer känns det som... Sitter i parken och super hela dagarna och skräpar ner. Men dom har ett par fina ställen att uppleva.
Tex så har dom uppvärmda källor som ligger på 34 stadiga grader hela tiden. Inte ens svalkande! Kristallklart vatten och mysigt område runtom, lite träskstuk fast med palmer och en 3000 red flying foxes, någon sorts fladdermus. Hänger som bananklasar i träden :) Vi har varit och hämtat bete inne i nån träskmark på vägen till källorna - nattetid, sett sötvattenskrokodil som fått spel och rullat runt i träsket. Ganska spännande att den knatade över vägen precis när vi kom dit en kväll och skulle in samma väg som den! En stor på kanske 2 meter eller så.. dom ska tydligen inte vara så farliga iaf. Saltvatten däremot, pass opp!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0