Narromine 23e feb och framåt

Blir att skriva ner det jag kommer ihåg med hjälp av några bilder, stannade i narromine i en månad och att skriva om allt skulle ge mig huvudvärk.

När vi kom fram till narromine så försökte vi ringa tuck, killen som äger farmen vi skulle till utan att få svar. Vi letade en stund efter cams vägbeskrivning men vi hittade inte. Till slut stannade vi på gatan där vi trodde han bodde i närheten utav, frågade en dam om hon visste. Hon var på väg till sitt jobb och skulle ta oss till cams syster så vi kunde få vägbeskrivning. Stannade till en stund i hennes affär och pratade lite, och sen drog vi mot gården. Gården låg ungefär 15min asfalterad väg från byn, och ca, 20 min grusväg, en lång bit iaf för att vara i närheten. När vi träffade tuck som vi träffade som hastigast i melbourne, så bjöd han oss på varsin öl och pratade lite om sin gård. Vi skulle få bo i ett eget hus som låg "next door" och det innebar ungefär 5km grusväg till.. :) Han har mark på ca 3500Hektar. Skapligt stort för en ägare.
Vi jobbade på farmen samma dag vi kom dit och dagen efter. Fanns för tillfället inte så mycket att göra så vi fick gladeligen hjälpa till med stickpicking. Tråkigt jobb, men inget att klaga över, vi fick massor med sol, gratis boende, och utöver det - en hel del kontakter!
På åkern dag2 och plockade pinnar så blev vi ganska paffa. Trodde inte att man skulle få se en orm så tidigt av resan, låg i gräset runt trädet vi rensade skit o slingrade iväg i full rulle. Robin hann med och få bilder, vi fick nästan springa efter den. Det visade sig vara en brown-snake, 1,5meter lång, som e högt upp på listan av giftiga ormar. Men det kunde man väl räkna ut med röven. Allt i australien är giftigt.
Dag3 avslutades med ett kalas hos en tjej som hade bjudit in oss. Där fick vi träffa shep, en kille som var snickare. Vi blev erbjudna att följa med till golfklubben på working bee - volontärjobb dagen efter kalaset vilket vi gärna gjorde. Efteråt bjöd klubben på spel och dricka plus att vi fick träffa ännu mer roliga människor.

Shep hade frågat om vi ville jobba en dag eller två med honom. De höll på att renovera ett hus så vi skulle få hjälpa till att riva ner en tegelvägg. När vi väl kom dit så hade dom fått in ett annat jobb. Det blev att sätta upp grundramarna till ett hus. Kul att få vara med o se hur det gick till, och massa skruva skruva! Det jobbet tog några dagar med kontrollmätningar o dyl. Efter alla ramar va uppe skulle takstolarna på plats så vi hade att göra ett tag. Han gav oss mer jobb eftersom dom var på 2 ställen samtidigt och tegelväggen som jag nyss nämnde skulle fortfarande ner. Vi var dit och hacka ner den i bitar för all tegel skulle sparas. Efter tegelväggen var riven fick vi börja med lite andra småjobb på samma hus. Ett fönster skulle ut, för att sedan placeras ute i garaget, så massa småjobb helt enkelt. Vidare ville han att vi skulle hjälpa till på en $1miljon villa som låg ungefär en timme från narromine. Där fick vi se den första redbacken om jag inte missminner mig. En spindel, ej aggressiv på nåt sätt eller ens stor - men ja, giftig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0