26 april - 2 maj

Då har vi jobbat lite i Katherine också. En farm där de har vattenmeloner, pumpor, lök m.m. Inte riktigt de jobb vi trodde vi skulle få jobba med. Vi trodde vi skulle dit o plocka frukt o lök, men det började med att vi fick sätta pumpafrön på en åker. Efter det var avklarat fick vi mäta o märka upp stolpar på åkern bredvid inför plöjning. Ganska snabbt gjort så frågade John om vi ville göra klart tvättstuga/gästduschrum.. Sätta upp några plåtar och täta här o där med silikon. Han litade tydligen på oss eftersom han såg våra arbets tshirts från narromine där vi jobbade med bygge. Han visste även att jag hjälpt farsan att kakla och snickra så vi blev erbjudna att kakla om och göra i ordning deras duschrum inne i huset.. Tyvärr så har vi redan ordnat med att jobba utanför darwin från och med tisdag så det hinner vi inte med, men vi kan alltid erbjuda dom våran hjälp när vi kommer förbi nästa gång innan vi ska svänga av mot östkusten! Dom hade en veckas jobb och vi vart klara på torsdag vid middagstid. Dom var jättenöjda med våra insatser och ville att vi skulle komma tillbaka under säsongsjobb. Dom skulle sätta oss på de roligare jobben som att lasta lastbilar med truck (fick dom också reda på att man jobbat med) och traktorkörning. Hellre det än att knyta storsäckar eller vad dom gör ;)


Sista dagen (som vart arbetslös) skickade dom in pengar på våra konton direkt och vi fick mer än gärna använda dom som referens. Dom tipsade om ett jobb i darwin som vi ska söka när vi kommer dit. Att jobba på en båt. Fråga mig inte vad det innebär, men hårt jobb, gratis mat / boende (förstås om man e på en båt) och en lön som ligger på 170kr/tim!! Tror att det är svårt att få ett sånt jobb, men dom hade en snubbe hos dom som hade fått jobba där och det finns även andra jobb i samma industri än att vara på båten. Vi ska slänga in varsin ansökan sen drar vi vidare strax söder om darwin för att jobba på en räkfarm. Får se hur det blir där, men allt har väl sin charm och killen som är vän med vännerna i söder ska vara en hyvens kille som gillar fiske och äventyr! Hoppas det stämmer :)

Imorgon så har vi blivit frågade om vi ville följa med på en utflykt med massa folk vi träffade i helgen. Vi ska ut till Edith falls som ligger 40km norrut från katherine. En heldag med att ligga o lata sig i solen och bada. Det ska enligt broschyrer vara ett riktigt fint ställe med vattenfall o go miljö! Ser fram emot morgondagen och tar och avslutar bloggandet för denna gång!

Ha de gott, Ciao!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0