Edith falls och Darwin

3e maj så var vi ut på utflykt med gänget vi träffade på Katherine Country music muster. Vi hade blivit frågade att följa med och vi tackade ja, packade vår bil redo för att dra mot darwin efteråt. På morgonen runt 8 så mötte vi upp lucy som visade vägen till mötesplatsen. Det visade sig att en annan tjej hade födelsedag och det började ramla in massa folk. Robin och jag drog en vända tillbaka till stan för att handla något ätbart för dagen sen åkte vi tillbaka och drog iväg med resten av folket. Ca 4-5 mils körning så parkerade alla sina bilar och sen fick vi vandra ca 4km innan vi kom till stället. Riktigt nice med svalkande, klart vatten och några små vattenfall. Det badades, pratades, togs en del kort, spelades brädspel, åt tårta, en grillad kyckling med händerna, badade lite mer och hade en allmänt trevlig dag i det sköna vädret- toppen!!
När vi var klara vinkade vi adjö till folket och tackade för oss, sen rörde vi oss mot darwin. Vi letade efter en pub där det var liveuppträdande och ett par som var med på utflykten skulle till. Vi lyckades förstås inte hitta det, parkerade efter vägen bland alla mygg och lagade soppa :) Gott med soppa, mindre gott med de förbeeenade myggen. Körde runt och letade en bra plats, sen la vi oss i tid.


Dagen efter ringde vi upp våran kontakt och åkte till hans räkfarm för att kolla läget. Första intrycket kändes samma för båda. Han såg helst att vi skulle stanna i 2 månader eftersom vi hade en lärlingstid på 4-6 veckor. Vi kände inte för att stanna så pass länge och inte heller att jobbet skulle passa oss (kanske låter lite kräset, men det ordnar sig) Vi har lite andra alternativ vi hellre prioriterar som att få hålla på med "mustering", lära oss att rida häst, ut på jakt och fiske hos tapps för ett äventyr. Efter det ska vi försöka via en annan kontakt jobba med mustering på väg mot queensland. Vi ska jobba på melon/lök/pumpa farmen om någon vecka så vi har jobb, med bättre betalt och roligare uppgifter att vänta.
Efter vi varit vid räk/barramudi farmen så åkte vi in mot darwin och letade upp fiskebåtarna för att söka jobb. Ingen större lycka och alla båtar var ute i några veckor till och ansökningarna låg på hög. Åkte in till stan, kollade turistbyrån efter nöjen som fiske och andra saker som sevärdheter, letade upp alternativ till boende. Hittade ett ställe som hette frogs hollow och checkade in där för en natt. På kvällen träffade vi massa trevligt folk och vi satte oss i parken och umgicks med gitarren och några öl. Dagen efter bokade vi in oss 2 nätter till. På torsdagar har dom en marknad på mindil beach med massa asiatisk mat, konstnärer, uppträdande, försäljare m.m. Fredagen var sista dagen i darwin och vi åkte till museét för att kika på den uppstoppade krokodilen "sweetheart". 780kg tung och ungefär 5m lång har jag för mig.. Det andra som var intressant var informationen om cyklonen tracy som på 70-talet drabbade darwin ganska hårt. De hade ett mörkt rum som startade en inspelning av ljudet från stormen när man klev in, fanns också en massa bilder och artiklar utanför rummet som visade och talade om hur det var.. Efter vi gjort vårat storbesök i darwin drog vi iväg mot Litchfield National park!

Ciao!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0