Jobb på Tanumbirini Station

Tänkte skriva lite om hur vi haft det på Tanumbirini STN där vi arbetat i 3-4 veckors tid.
Innan vi fick jobbet så hade vi, vad vi trodde, 2 andra jobb på gång. Ett jobb var på en annan mindre ranch några timmar väst från Katherine och det andra jobbet var hos johno o shaz där vi varit förut o plockat vattenmeloner och renoverat badrum. Eftersom vi redan hade varit hos johno o shaz o jobbat förut så ville vi försöka få det andra jobbet mest för upplevelsens skull. Jaga in boskap med cross m.m. EFtersom vi velade så hemskt så fick några engelskmän jobbet hos Johno o shaz. Det skulle visa sig att vi inte fick jobbet som innebar crossåkning heller. Där stod vi med skägget i brevlådan och undrade hur fasen vi skulle kunna spara ihop pengar tills oktober månad då Igor o Markus kommer hit på besök. Vi sökte runt på farmer i Katherine och Mataranka utan resultat. 2-3 dagar innan min födelsedag som var 28e augusti så fick vi ett samtal hem till Mick o Maryanne där vi bott och Judy som ringde frågade ifall vi ville ha jobb i 3 veckor på Tanumbirini STN o det nappade vi så klart på! Åkte dit dagen innan jag fyllde år och började jobba.

Stationen som vi jobbade på är sjukt stor - 5000KvadratKM enligt kartan, 10 milx8mil från gräns till gräns enligt ägarna.
En annan sak var att det är ett bra ställe att spara pengar på. Det finns inga affärer i närheten, fanns ett roadhouse som närmast 15 mil bort. Vi fick frukost 06.00, smoko 09.30, lunch 12.30, middag 19.00 och äta hur mycket mat vi ville vid varje måltid. Så med gratis mat och boende + lön så har man det inte så dåligt.
Jobbet som trägårdsmästare i sig var väl inte den mest fantastiska upplevelsen, men det är bara o bita ihop.
Rensning av rabatter på 20x5m, 5x2m, etc etc runt husen, klippa upp varenda träd på tomten, klippa gräsmattorna, kratta löv m.m.
Det mest otäcka är att ormarna trivs ute i bushen och vi har sett en hel del. Vid två tillfällen när jag ska ta upp lövhögarna har det varit en mindre färgglad orm. När vi har rensat grönsakslandet har vi sett 2 Whipsnakes på 1.2m st, kolsvarta o kvicka som fan.
Den "roligaste" upplevelsen var att vi har fått sett en Death adder. Snuskigt giftig orm som ägaren kom hem med i en hink. Ormen hade blivit skadad av troligen högaffeln när dom höll på med hö. En aborigin som jobbade där stod ca en halvmeter ifrån den med foten. Ägaren letade tag på en hink och sparkade in den lite lungt med bredsidan som om det vore en leksak. Vi förde över ormen från hinken till en låda vi fyllt med lite hö, vatten o en groda till käk. Tyvärr var ormen så skadad så den dog efter 3 dagars tid och vi mätte upp den till 62cm vilket är average size på den sorten. Inte så vanligt att se en death adder och säkert 90procent av befolkningen har aldrig sett en "live". Kul!

Vi jobbade från 7 på morgonen till 5-7 på kvällen, åt mat, tog en kall öl efter jobbet, såg på Californication varje kväll och la oss tidigt i 3-4 veckors tid. Men vi har fått varit med om roliga upplevelser och ångrar inte alls att vi åkte dit. En av upplevelserna var att vi en dag åkte ut till områdets egna Gorge och badade i underbar natur, vi tittade på gamla aboriginska målningar i halvdana grottor och hade en skön slappdag med betalt. Kul att se sånt turister inte brukar få se eftersom det var på stationens område. Resan dit tog kanske 2-3 timmar om man bara räknar tiden vi reste utan stopp för små jobb och annat, och då är vi fortfarande på samma område, helt sjukt stora ytor i detta land, man förstår inte fast man befinner sig i det.
En annan upplevelse som robin fick i Malapanya fick jag uppleva på denna station. Att åka helikopter och jaga in boskap i bushen. Kan varit en av de roligaste sakerna på resan! Vi åkte bergodalbana med den lilla 2-sits helikoptern och det gick undan. Rätt upp i 45 grader, vänder 180 grader så man nästan va upp och ner kändes det som, sen full fart ner mot tjurara / korna, mellan träd för att stanna 3-5m från backen i ett tvärstopp, upp igen och hoovra lite för att se vart dom befinner sig, försöka blocka dom från att springa åt fel håll o bara åka runt, skitkul!
En åktur på 30-45 min eller nåt sånt. Jag filmade massa klipp när vi åkte och det värsta är att nu när vi slängt över alla bilder från kameran vi fått lånat så funkar inte ett filmklipp av alla 30 som vi filmat. FY FAN va less jag blir. Vi hade massa intervjuer med varandra, landskap, upplevelser o alla filmer är borta :(




I den där leksaken satt jag!! Tjoho va de gick undan




Vad har vi mer gjort då, hmm.
Vi har träffat en tjej från New Zealand som var riktigt trevlig och är en bra kontakt när vi ska dit och leva runt. Hon ska försöka styra upp massa äventyr åt oss som att jaga vildsvin med hund + kniv (inge bössa denna gång). Kanske åka litet flyg som gör massa akrobatiska konster i luften m.m. Trevligt trevligt.

Orkar inte skriva om allt vi gjort för då har man ju inget att berätta när man kommer hem heller. Så ska avsluta med att vi sitter i Darwin nu och väntar på att igor och markus kommer hit, ca 18 timmar kvar innan dom ska hämtas på flygplatsen. Dom började åka igår. Ofattbart lång tid de tar o komma hit! O vi kommer ha en sjukt rolig månad framför oss.
Vi har planerat lite lätt så hela fredagen kommer spenderas i Litchfield national park med mycket bad på favoritstället Buley rockhole, sen ska vi på fest i katherine på kvällen hos Johno o shaz för att säga hej då till dom o deras familj. Lördagen ska vi upp tidigt och paddla Katherine Gorge (för den avundsjuka så googla katherine gorge på bilder). På söndagen drar vi mot Daniel o Shannon tapp och rider tjur, fiskar, campar ute i bushen. Därefter drar vi mot Cairns för att försöka ge oss på ett dykcertifikat och sen surfa oss ner längs kusten! Kommer bli kanoners!!
Nu orkar jag inte skriva mer utan återkommer någon gång, troligtvis med ett kort inlägg då o då om vad vi gjort eller gör när dom är här.

Ha de gött så ses vi!

Ciao!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0